Du, tränaren och träningen

Du, tränaren och träningen

Som förälder till barn och ungdomar som spelar is­hockey är det lätt att ryckas med och gå upp i intres­set helhjärtat. Det är såklart något väldigt positivt och i bästa fall blir det ett gemensamt engagemang att samlas kring. Som förälder bör du dock se till att ditt barns ishockeyintresse främst får vara just ditt barns intresse. Att pressa och stressa är sällan en bra väg framåt om du vill att ishockey ska vara en del av ditt barns liv långsiktigt.

Det kommer sannolikt att finnas tillfällen då du som förälder undrar varför tränaren gör som den gör under träning och match. Att vara nyfiken är bra! Ofta finns det forum i föreningen där du kan få svar på dina funderingar, eller så hittar du och tränaren ett tillfäl­le där ni kan sätta er ner så att hen kan få förklara i lugn och ro.

I de allra flesta fall är tränaren ideell och gör detta på sin fritid, och oftast har tränaren gått någon av Svenska Ishockeyförbundets tränarutbildningar. Generellt sett innebär det att tränaren gör sitt bästa utifrån de möj­ligheter som finns och behöver ditt stöd och din sup­port för att lyckas så bra som möjligt.

ATT FUNDERA PÅ:

  • Hur kan du vara ett stöd till ditt barns tränare och ledarteamet kring laget?
  • Hur funkar det i er förening?
  • Vilka forum finns där du kan få svar på dina funderingar?